Kiskutyákat tettek ki ismét a faluban!

Ismét kutyákat tettek ki a tőlük megszabadulni igyekvő gazdák a községben. Csütörtökön jelezte egy községi lakos, hogy 3 kiskutyát tett ki valaki a Rákóczi utca és az Arany János utca kereszteződéséhez közel eső egyik villanyoszlop alá. Sajnos a talált és a kóborló kutyák helyzetének rendezése országosan megoldatlannak tekinthető a gyepmesteri telepek, a kutyamenhelyek szűkös száma és azok szintén szűkös kapacitása miatt. Az önkormányzat erre irányuló megállapodási törekvései nem jártak sikerrel, de nem is nagyon van szóba jöhető partner. A három kiskutyát a fagyveszély miatt elhoztuk és egy már gazdára is talált. A kutyák egészségesnek és jól tápláltnak tűnnek. A másik kettő képei itt láthatóak, ők is gazdára várnak, kérjük, aki szívesen befogadná őket, keresse dr. Sárközi Zsoltot. 20/34-33-890 (2010.január 16.)

 

   

 

Február 5-én érkezik a községbe a Paksi Atomerőmű Zrt. tájékoztató kamionja!

Február 5-én (pénteken) reggel 8 órától 17 óráig lesz Dunatetétlenen a Paksi Atomerőmű Zrt. kamionja, az Atlanta söröző mögötti udvaron. A kamionban az atomerőművi bővítésről és az atomenergiáról lesz tájékoztató az érdeklődők részére.

(2010. január 28.)

 

Tájékoztató a Polgármesteri Hivatal Ügyfélfogadásáról!

“Tájékoztatom a lakosságot, hogy a Polgármesteri Hivatal ügyfélfogadási ideje megváltozott. A könnyebb megjegyezhetőség kedvéért és figyelemmel az egyéb ügyfélfogadásokra, az ügyfélfogadás minden kedden egész nap szünetel. Fokozottan kérem, hogy a keddi napokon mentesítsék az előadókat a személyes ügyintézéstől, hogy ezeken a napokon a hosszabb idejű és elmélyültebb munkavégzést igénylő feladatokra tudjanak koncentrálni. Halaszthatatlan esetben elsősorban a polgármestert vagy engem keressenek.

A többi napon az elmúlt időszakhoz hasonlóan alakul az ügyfélfogadás, hétfőn hosszabbítva, pénteken azonban csak fél napig. Egész pontosan az alábbiak szerint:

Hétfő: 8-17 óra

Kedd: nincs ügyfélfogadás

Szerda, Csütörtök: 8-16 óra

Péntek: 8-12 óra

A Hivatalban történő egyéb ügyfélfogadások:

Polgármester: általában mindennap 14 és 16 óra között

Falugazdász: Szerda 9. 00-11. 00 óra

Műszaki előadó: Szerda 14. 30-16. 00 óra

Jogsegély szolgálat: Páratlan hetek csütörtök 8. 00-9.30 óra

Dunatetétlen, 2010. február 24.

Tisztelettel:

dr. Sárközi Zsolt s. k.

aljegyző”

 

Itt járt a paksi atomerőmű kamionja!

Február 5-én a községben járt a Paksi Atomerőmű Zrt. tájékoztató kamionja. A kamion a tervezet atomerőművi bővítésről és általában az erőműről és az atomenergiáról is színes táblákon tájékoztatta azokat, akik érdeklődtek. Az óvodások és az iskolások mellett több falubéli is felkereste a kamiont. Egy érintőképernyős teszt segítségével lemérhette mindenki, hogy mennyire jegyezte meg az információkat. A jól válaszolók kis, az atomerőműhöz köthető reklámtárgyakat kaptak.(2010.02.25.)

 

   

 

   

 

   

 

Változások a hivatali elektronikus kapcsolattartásban!

Megváltoztak a hivatali e-mail címek:

A hivatal és az önkormányzat központi, és az alapvető hivatalos ügyintézés lebonyolítására szolgáló e-mail címe:dunatetetlen@dunatetetlen.hu

Amennyiben kifejezetten valamelyik személyt keresik csupán érdeklődő, tájékoztató jelleggel, joghatás nélküli választ várva, akkor az alábbi címek is használhatóak:

Pálfi Mihályné polgármester:polgarmester@dunatetetlen.hu

dr. Sárközi Zsolt aljegyző:jegyzo@dunatetetlen.hu

Romfáné Mészáros Tünde igazgatási előadó:romfane@dunatetetlen.hu

Vassné Ambrus Irén gazdálkodási és adóügyi előadó:vassne@dunatetetlen.hu

A hivatalban hamarosan elérhetővé válik az elektronikus ügyintézés, amelyről majd részletes tájékoztatást írunk, addig is figyeljék a honlapról már letölthető nyomtatványokat!

 

Elmarad az orvosi rendelés!

2010. március 19-én pénteken elmarad az orvosi rendelés a rendelő festési munkálatai miatt!

 

Az ivóvíz-hálózat tisztítása!

A Kalocsavíz Kft. 2010. március 8 és 12. között tisztítja az ivóvízhálózatot. Részletek a Hirdetmények menüpont alatt (2010.03.02.)

 

Földhasználati lehetőség!

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. földhasználati lehetőséget biztosít az igénylőknek az állam tulajdonában lévő földeken. Részletek és az érintett dunatetétleni termőföldek listája a Hirdetmények menüpont alatt. (2010.03.03.)

 

Március 20-án tavaszköszöntő bíbicváró a Böddi-széken!

A program részletei a Civil szervezetek/Dunatáj Közalapítvány menüpontban

 

A 2010. évi országgyűlési választások eredményei a dunatetétleni szavazókörben

itt olvasható.

 

Megemlékezés Kamondy Kálmán tanító 100. születésnapján.

Április 10-én megemlékezést tartott a család és az egykori tanítványok Kamondy Kálmán tanító 100. születésnapján. A rendezvény során felkeresték a Hetényi-pusztán lévő egykori iskola emlékhelyét, amelyet egy kereszttel és emléktáblával jelöltek meg a kilencvenes években. Képek a későbbiekben.(2010.05.16.)

 

Falunap 2010

A 2010. évi falunap kétnapos rendezvény volt, amely már április 30-án kezdődött egy konferenciával. A kistelepülések egyre fokozódó nehézségei, a kitörési lehetőségek keresése, a kistelepülési lét előnyeinek láttatása volt a rendezvény célja, ahol két Dunatetétlenről elszármazott főiskolai illetve egyetemi tanár, Kriskó János és dr.Dulai Sándor tartott előadást. Emellett a Községi Önkormányzatok Szövetségének alelnöke, Bácsborsód polgármestere, Csomor László beszélt a falvak lehetséges jövőbeli fejlődéséről. A rendezvényen a környező települések polgármesterei és a Dunatetétlenen illetve környékén foglalkoztató munkáltatók képviselői vettek részt. Délután a hartai zeneiskola növendékei, köztük helyi diákok tartottak hangversenyt a Faluházban.

Május elsején a szokott programokkal várta a lakosságot az önkormányzat. A helyi tagiskola és tagóvoda ünnepi műsora után a hagyományos virslis megvendégelés volt, ahol az akasztói Halascsárda felajánlásaként füstölt pontyszeleteket is lehetett kóstolni.

Ezt követően bohóc- és bűvészműsor volt a gyerekeknek, valamint a szintén szokásos aszfalt-rajzverseny, kézműves foglalkozások és a teaház, este pedig a felnőtt-vetélkedő.(2010.05.16.) További képek a Galériában!

    

 

    

 

Anyák napja

Május 7-én ünnepelte a helyi tagiskola és a tagóvoda az Anyák Napját!

 

   

 

                                  

 

                                   

 

   

 

   

 

   

 

                                  

 

                                 

 

                                 

 

   

 

A májusi testületi ülés hírei

A májusi testületi ülésen a polgármester beszámolójában elhangzott, hogy kiépült az áramvezeték, és hirdetőtábla is került a temetőbe, amely az önkormányzat tájékoztató anyagait, híreit fogja közölni, s nem lakossági vagy vállalkozói hirdetésekre szolgál majd. A képviselő-testület döntött arról, hogy pályázati forrás nélkül is felújítja a Petőfi és a Dózsa György utcát, azaz tovább halad annak az ütemtervnek megfelelően, hogy a mellékutcákat a tavalyi Arany János utcai felújítás után észak-nyugati irányban haladva sorban újítja fel az elkövetkezendő években. Az előzetes tervek szerint évente két utca készülhet így el, így 2012-re az utolsó Hunyadi utca burkolata is megújulhat.

 

Megkezdődött a szeméttelep rekultivációja!

Júniusban megkezdődött a hulladéktároló-telep rekultivációja. A beruházást a Polgárdi központú Hulladékgazdálkodási Társulás szervezésében végzik, amelynek Dunatetétlen is tagja. A rekultiváció során a hulladékot átválogatják, a nagyobb terjedelműeket elszállítják, a kisebbek takarással helyben kerülnek ártalmatlanításra.

 

A júniusi testületi ülés hírei

A júniusi testületi ülésen döntött a képviselő-testület a községháza épületében lévő egyik szolgálati lakás átminősítéséről, a lakás funkció megszüntetéséről. A további hasznosításról a későbbiekben lesz rendelkezés. Döntés született arról is, hogy a temetőben a sírokra, illetve azok közvetlen közelébe fát, bokrot nem szabad ültetni, mert problémák adódtak az ilyen jellegű gyakorlatból. Változott a gyermekszületési támogatás igénylési ideje, ezentúl a gyermek születését követő egy éven belül lehet a kérelmet benyújtani, szemben az eddigi három hónappal. A képviselő-testület arról határozott, hogy szeretné bevezetni a településen a mozgókönyvtári szolgáltatást, s kéri ehhez az ellátást nyújtó kistérségi társulás közreműködését. A könyvtári ellátás nem tudott problémamentesen működni az elmúlt időszakban, ettől az ellátástól talán jobb és biztosabb működés várható. Az iskola külső vakolatának leromlott állapota miatt a polgármester javasolta, hogy 1,2 millió forintot különítsen el a testület a tavaly elkezdődött felújítás folytatására. Ebben az évben az udvar felőli rész külső homlokzata lesz újravakolva, valamint folyamatban van az óvoda festése és a temető kerítésének felújítása.

 

Négy képviselő lesz Dunatetétlenen!

A 2010. évi L. törvény 4.§ b) pontja alapján a 100 főnél nagyobb, de 1000 főnél kisebb lélekszámú települések képviselőinek száma négy fő. Így az eddigi hét képviselő száma 3 fővel csökkeni fog az őszi választások után, tehát a polgármesterrel együtt Dunatetétlenen 5 fő fogja alkotni a képviselő-testületet.

 

Erdélyben jártak Dunatetétlenről!

A Dunatetétlenért Egyesület tagjainak szervezésében Erdélyben járt egy csoport, a hasonló méretű gyergyói havasi faluban, Orotván.

További részletek a Dunatetétlenért Egyesület oldalán.

 

Újravakolták az iskolát!

A homlokzat rossz állapota miatt júliusban újra lett vakolva az iskola épülete az udvar felől, és az utcai ablakok is fel lettek újítva a jobb hőszigetelés érdekében. (2010.07.29.)

 

Felújítás alatt a Petőfi és a Dózsa Gy. utca!

Júliusban a májusi testületi ülésen hozott döntésnek megfelelően megkezdődött a Petőfi és a Dózsa György utca felújítása, amely a padka és az árkok elkészítésével vette kezdetét. Ezt követően kerül sor a kátyúzásra és az újabb burkolat elkészítésére.

 

Lakossági fórum az ívóvízminőság-javító programról!

2010. augusztus 2-án 18 órakor lakossági fórum lesz az ivóvízminőség-javító program Dunatetétlent érintő részéről a Községházán. (2010.07.29.)

 

Elkészült a Petőfi és a Dózsa Gy. utca!

Elkészült a Petőfi és a Dózsa Gy. utca felújítása. Az új útburkolat mellett padkarendezés és az árkok kiásása is megtörtént. A tervek szerint a következő évben a Toldi és a Kinizsi utca felújítása fog sorra kerülni.(2010.08.12.) Képek a beruházásoknál.

 

Augusztustól vehető fel az iskolakezdési támogatás!

A képviselő-testület ebben az évben is biztosít iskolakezdési támogatást a nappali tagozatos oktatási-nevelési intézményekbe járók részére. A támogatás 2010.augusztus 23-24-én vehető fel. A részletes plakát a hirdetmények menüpontban.(2010.08.16.)

 

Az augusztusi testületi ülés hírei

Az augusztusi testületi ülésen a polgármester beszámolt a nyáron elvégzett munkálatokról, így az itt már korábban hírül adott beruházásokról (útfelújítás, iskola, óvoda munkálatai). Elmondta, hogy az ívóvíz-minőségjavító program kistérségi megvalósulásánál eldőlt a finanszírozás módja, így megoldottnak tűnik Harta, Ordas és Dunatetétlen rácsatlakozása a barakai hálózatra. A helyi hulladéklerakó rekultivációs munkálatai egyelőre félbemaradtak, a tájékoztatás szerint a további tereprendezést a Strabag Rt. fogja folytatni. A képviselő-testület megválasztotta a helyi választási bizottság tagjait, illetve az elmúlt ülésen történt csatlakozási szándék folytatásaképpen módosította a kistérségi társulás társulási megállapodását a mozgókönyvtári szolgáltatásban résztvevő önkormányzatokra vonatkozóan.(2010.08.16.)

 

Megkezdődött a kopogtatócédulák kézbesítése!

A 2010. évi önkormányzati választáshoz kapcsolódóan megkezdődött az értesítők (kopogtatócédulák) és a jelölteket ajánló szelvények kikézbesítése. A kézbesítés a héten, augusztus 20-ig fog megtörténni. Aki jelöltként akar indulni a választáson és ajánlószelvényt kíván gyűjteni, annak előtte be kell jelentkeznie az adatvédelmi biztos adatvédelmi nyilvántartásába. Az ajánlószelvényeket a jelöltek részére szeptember 3-ig kell leadni, illetve a jelölteknek eddig lehet bejelenteniük a jelöltségüket. Dunatetétlenen a polgármester-jelöltséghez 16 db, a képviselő-jelöltséghez 6 db ajánlószelvény szükséges. Az ajánlószelvényeket az augusztusi testületi ülésen megválasztott helyi választási bizottság ellenőrzi át a jelöltek nyilvántartásba vételekor. A részleteket és más, a választással kapcsolatos információkat a hirdetmények menüpontban a választási tudnivalókban lehet megtalálni. (2010.08.16.)

 

Áramszünet lesz szeptember 9-én!

Az EDF értesíti ügyfeleit, hogy hálózati munkák miatt 2010. szeptember 9-én 8.30 és 16.30 között áramszünet várható a község területén (2010.08.27.)

 

Tanévnyitó, iskolakezdés!

Ismét megkezdődik a tanév, a helyi alsótagozatos iskolában augusztus 31-én 16 órakor, a felsősöknek Hartán 18 órakor kezdődik az évnyitó ünnepség. Hartára a busz 17.30-kor indul Dunatetétlenről. Az első tanítási nap a következő napon, szeptember 1-jén lesz. (2010.08.31.)

 

Lejárt a jelöltbejelentések határideje!

2010. szeptember 3-án 16 óráig lehetett jelölteket bejelenteni az önkormányzati választásokra. A Helyi Választási Bizottság ezt követően ülésezett és döntött az újabb kérelmekről. A bizottság mindegyik kérelmezőt nyilvántartásba vette, mindegyik jelölt rendelkezett a szükséges mennyiségű érvényes ajánlószelvénnyel. A jelöltállítás végeredményeként két polgármesterjelölt indul, a négy képviselői helyért pedig hat képviselőjelölt fog versenyezni.  (2010.09.03.)

 

Hirdetmény a választási bizottság tagjairól, a jelöltekről

Az önkormányzati választásokkal kapcsolatosan újabb hirdetményt tett közzé a Választási Iroda a Helyi Választási Bizottság tagjairól és a jelöltekről . A Helyi Választási Iroda az országos próba keretein belül, két sikeres próbát bonyolított le, szeptember 29-én lesz az utolsó próba a választások előtt. A választás eredményét nyomon követhetik itt is, a megjelenésről és az eredményekről a választás napján is tájékoztatást adunk.(2010.09.27.)

 

A szeptemberi testületi ülésről

A képviselő-testület szeptemberi ülésén a képviselők elfogadták a költségvetés I. félévi teljesítéséről szóló beszámolót. A polgármester elmondta, hogy az oktató-nevelő tagintézményekben a munka megindult, az óvodai gyermeklétszám csökkenése miatt már csak egy dajka dolgozik az óvodában, s munkaidő csökkentés is történt, az óvónőkre vonatkozóan is. Az ehhez szükséges döntéseket a képviselő-testület meghozta. Ismét csatlakozott az önkormányzat a Bursa Hungarica felsőoktatási ösztöndíjrendszerhez, a pályázatokat október 29-ig lehet majd benyújtani. A ciklus utolsó testületi ülésén a polgármester megköszönte a képviselők négy éves munkáját, sok sikert kívánva a választásokon indulóknak.

 

Friss hírek az önkormányzati választásról!

A szavazás rendben megkezdődött Dunatetétlen egyetlen szavazókörében! A mai napon 517 választópolgár jogosult a szavazásra.

A szavazók három szavazólapot kapnak.
Egy szavazólapon a polgármesterre lehet szavazni a két jelölt közül.
A második szavazólapon a 6 képviselő-jelölt közül lehet kiválasztani legfeljebb négy jelöltet.
A harmadik szavazólapon a megyei közgyűlés tagjaira lehet voksolni, itt is csak egy pártra. A megyei közgyűlésbe az Országgyűlésben is képviselettel rendelkező pártok indítottak jelölteket, névsorrendben a Fidesz-KDNP, a Jobbik, az LMP és az MSZP. (2010.10.03.)

 

Napközbeni részvételi adatok
07 óra 006 fő
09 óra 053 fő
11 óra 098 fő
13 óra 134 fő
15 óra 180 fő
17 30 óra 249 fő
19 óra – Zárólétszám 278 fő

 

Ismét Pálfi Mihályné lett a polgármester! Eredmények!

Ismét Pálfi Mihálynét választották polgármesterré Dunatetétlenen! Az 517 választópolgárból 278-an jöttek el szavazni. Képviselő lett Bényei László, Marosi József, Marussi Tibor és Zsellér Györgyné.

A polgármester-választás eredménye
Pálfi Mihályné 196 szavazat
Sebők Jánosné 80 szavazat
Képviselő-választás (a dőlt betűvel írottak nem jutottak mandátumhoz)
Bényei Gyula István 83 szavazat
Bényei László 122 szavazat
Marosi József 142 szavazat
Marussi Tibor 163 szavazat
Sebők Jánosné 108 szavazat
Zsellér Györgyné 164 szavazat
A Megyei Közgyűlés választása
JOBBIK 17 szavazat
FIDESZ-KDNP 162 szavazat
LMP 12 szavazat
MSZP 70 szavazat

 

Az október 14-i ülésről

A képviselő-testület alakuló ülésén, Szamek Zsolt, a Választási Bizottság elnökének beszámolója után a képviselők és a polgármester letették az esküt, átvették megbízóleveleiket. A polgármester ismertette a képviselő-testülettel is a következő négy évre szóló programját, majd ismét Marussi Tibort javasolta alpolgármesternek, akit a képviselő-testület egyhangúan választott meg. Döntött a képviselő-testület a polgármester és az alpolgármester tiszteletdíjáról, amelyet a személyek változatlansága miatt is ismételten az eddigi mértékben állapított meg. A képviselő-testület egy bizottságot hozott létre, az Ellenőrző Bizottságot, amelynek elnöke Zsellér Györgyné lett, tagjai Bényei László és Marosi József.

A képviselő-testület döntött az Ajka melletti tározó megsérülése miatti ún. “vörös-iszap katasztrófa” károsultjainak megsegítéséről, 50 ezer Ft-tal támogatva az e célből létrehozott segélyalapot.

 

Számítógépes foglalkozás indul kezdőknek! November 8-án megbeszélés!

További részletek a Hirdetmények menüpontban!

 

“Gondolatok a természetről” címmel előadássorozatot indít a Dunatáj Közalapítvány.

További részletek a Civil szervezetek, egyházak/Dunatáj Közalapítvány menüpont alatt

 

Árverési lehetőség palatáblákra!

További részletek a Hirdetmények menüpontban

 

Furcsa vándor járt Dunatetétlenen!

Egy téliesített vándorszekérrel érkezett Dunatetétlenre vasárnap délután egy fiatal vándor, aki egy kis füves területet és vízvételi lehetőséget kért két napra. A kocsit húzó magyar szürke ökör, a kocsihoz kötött két kecske, egy pásztorkutya és a belül lévő galambok az önkormányzat mögötti füves részen telepedhettek le gazdájukkal együtt. A látványra hamar összefutottak a környéken lakók és gyorsan előkerültek a fényképezős telefonok is. A modern világ technikai vívmányait elutasító és a környezetét túl nagy fogyasztással nem terhelő vendég hétfőn pihenőnapot tartott, s este vidám furulyaszó hallatszódott a kocsijából. Kedd reggel az elmondása szerint már 6 éve úton lévő Gergő folytatta útját a Tiszán túli területek felé.(2010.11.10.)

   

 

   

 

     

 

Új járda épült a Hartai úton!

Új, a buszmegállóhoz vezető járda épült a Hartai úton, amely elsősorban az iskolások életét könnyíti meg. Amennyiben jövőre ténylegesen megtörténik a Hartai út felújítása, remélhetőleg az útkezelő elkészíti a buszöbölt és a járdaszigetet is.Képek a beruházások menüpont alatt. (2010.11.21.)

 

Rendkívüli ülések novemberben!

A képviselő-testület két rendkívüli ülést tartott novemberben. November 15-én döntött egy új családsegítő és gyermekjóléti szolgálat felállításáról, mert az eddig működő szolgálat központi (gesztor) önkormányzata Solt, felmondta az együttműködést Harta, Dunapataj és Dunatetétlen képviselő-testületeivel. A kimaradt önkormányzatok Szakmár, Újtelek, Homokmégy és Öregcsertő testületeivel összefogva egy új intézményt alapítottak, s a jövő évi minél korábbi kezdés miatt volt szükséges a gyors, rendkívüli ülésen történő döntésre. Az új intézmény székhelye Öregcsertő lett.

November 29-én szintén rendkívüli ülésen döntött a képviselő-testület a Ráday Pál ÁMK igazgatói pályázatáról. A gesztor önkormányzat, Harta napokkal korábban hozta meg döntését, s ebben az eddigi igazgatóhelyettes, Frei Lászlóné pályázatát fogadta el. Dunatetétlen képviselő-testülete e döntést figyelembe véve, szintén támogatásáról biztosította a nyertes pályázatot.
Döntött a képviselőtestület a 2010. évi közmeghallgatás időpontjáról, amely december 13-án (hétfőn) lesz 18 órakor. (2010.12.06)

 

Itt járt a Mikulás!

December 6-án Dunatetétlenre is megérkezett a Mikulás! Az iskolások a Faluházban köszöntötték.

 

   

 

A decemberi testületi ülésen történtek!

A december 6-án tartotta a képviselő-testület a záró testületi ülését, amelyet már csak egy, a közmeghallgatás céljából meghirdetett ülés fog követni december 13-án.

A polgármester beszámolt a sikeresen elindult számítógépes foglalkozásról, arról, hogy ismét ő lett a Kistérségi társulásban a pénzügyi bizottság elnöke. Tájékoztatta a képviselőket a többi személyi változásról is, amely szerint a kistérségi elnök az új kalocsai polgármester lett, alelnöknek a dusnoki és a miskei polgármestert választották. A Törley-major vízellátásával kapcsolatosan várják a solti önkormányzat hozzájárulását, illetve a munkákra vonatkozó árajánlatot.

Úgy tűnik, végre sikerül megoldást találni a kóbor ebek elhelyezésére is egy alapítvány révén. Megtörtént a temetőből a szemét elszállítása is, amely mintegy 200 ezer Ft-ba került.

Az ülésre meghívást kapott és megjelent Frei Lászlóné, a Ráday Pál ÁMK újonnan megválasztott igazgatója, aki elmondta a dunatetétleni tagiskolával és tagóvodával kapcsolatos jövőbeni elképzeléseit, amely szerint ő is törekedni fog arra, hogy a meglévő tagintézmények minél tovább tudjanak helyben működni. Elmondta, hogy az oktatás színvonalával elégedett, s reméli, hogy ez a továbbiakban is így marad.

Ezt követően a képviselő-testület elfogadta a költségvetés háromnegyedéves teljesítéséről szóló beszámolót és a jövő évi költségvetési koncepciót. Ismét emelkedtek mintegy 4%-kal a vízdíjak, s a szilárd hulladék elszállításánál 2011-ben 970 Ft+ ÁFA lesz a minimális közszolgáltatási díj havonta. Ez két ürítés díját tartalmazza, egy újabb ürítés 345 Ft+ÁFA. (2010.12.10.)

 

Falugyűlés december 13-án!